vineri, 14 octombrie 2011

Inceputuri si Istorie QiGong - Informatia Satu Mare

Scris de Corina Sofran, 14 octombrie 2011


QiGong 

Practica QiGong
Practica QiGong
Ce poate fi mai important decat sa gasesti calea spre o viata in armonie si sanatate? Aceasta este adevarata fericire, cea pe care fiecare dintre muritori o cauta de-a lungul vietii. Qigong, arta cultivarii vietii, cum este caracterizata aceasta practica de maestrul international Lin Kai Ting, este una dintre aceste cai. Ea promoveaza miscarea, moralitatea, respectul, o gandire pozitiva si anumite tehnici ce au o vechime de peste 7.000 de ani, care au fost perfectionate de-a lungul timpului de mari maestri chinezi. Poate e greu de crezut ca tehnicile Qigong pot invinge boli considerate incurabile, chiar temutul cancer, dar sunt persoane care au trait astfel de evenimente si care pot spune cu mana pe inima ca Qigong-ul le-a daruit o noua viata.
Practica Qigong a condus la vindecari aparent inexplicabile. Nu putine sunt exemplele celor care au urmat cursurile maestrului Lin Kai Ting si au practicat tehnicile invatate acolo, iar la un moment dat s-au trezit ca pietrele care li se cuibarisera in organele interne au disparut pur si simplu sau ca afectiunile de care sufereau s-au ameliorat ori chiar au disparut. Nu este vorba de miracole, ci de modalitati de vindecare la indemana noastra, de tehnici invatate de la maestrul Lin Kai Ting. Aceste tehnici au la baza principiul echilibrarii energetice a organismului prin miscare, respiratie, gandire, iar ceea ce este foarte important este faptul ca afli cum practica de Qigong te poate conduce la autovindecare si la o viata traita frumos.
“Fara Qigong as fi pierdut marea ocazie de a trai”
Practicala Sala  QiGong
Practicala Sala  QiGong
Unul dintre cazurile tratate prin Qigong este cel al doamnei Elvira din Baia Mare, diagnosticata cu trombocitoza, boala pentru care medicii i-au prescris un tratament pe viata.  “Multe evenimente in ale sanatatii au fost pana la intalnirea maestrului Lin Kai Ting, in octombrie 2002. Pana   atunci am facut «tratament» cu Plavix, medicament care m-a ajutat sa exist impreuna cu cele peste 600.000 mii de trombocite pe milimetru cub, dar care este foarte daunator in acelasi timp. Mi s-a spus ca am trombocitoza, iar tratamentul este pe viata. Fara insistentele d-nei Maria, careia nu pot sa-i multumesc indeajuns pentru ca nu m-a lasat pana nu m-a dus la cursul maestrului, as fi pierdut marea ocazie de a trai.  Acolo ni     s-au dat spre completare niste formulare cuprinzand cateva date personale si boala/bolile de care suferim. In aceeasi zi am fost chemata de maestrul Lin Kai Ting la masa unde lucra. Si-a trecut palmele peste mine de cateva ori si … m-a vindecat. La analizele urmatoare evenimentului, privind componenta sangelui meu, s-a dovedit ca mi-am revenit complet (numarul trombocitelor pe milimetru cub s-a redus de 2.000 de ori). Au trecut multi ani de atunci si multumirile mele pentru viata daruita nu au fost si nu vor fi niciodata pe masura cuvenita”, povesteste d-na Elvira.
A invins cancerul prin Qigong
“Imi amintesc cum   intr-una din zile, Zita, trainerul care conducea practica la sala, ne-a adus la cunostinta cu o lacrima in ochi, dar in acelasi timp cu o mare bucurie pe chip, ca s-a vindecat de fibrom uterin. «Prin practica zilnica de Qigong m-am vindecat de fibrom uterin», sunt cuvintele ei care m-au determinat sa perseverez si  m-au convins ca prin Qigong putem invinge boala. E adevarat ca pentru acest lucru trebuie sa ne schimbam modul de a gandi si sa credem cu adevarat in ceea ce facem. In plus, e foarte important sa traim calauziti principiile morale, sa fim altruisti, sa invatam sa daruim fara a astepta recompense si sa avem sufletul deschis spre lumina si adevar. Atunci si bolile pot fi invinse, iar armonia si fericirea le pot lua locul”, scrie Gabriela Mare.
Practica in tabara QiGong
Practica in tabara QiGong
Are 70 de ani si nu ia medicamente
“Ma numesc Mariana si am 70 de ani. Am ascultat sfatul maestrului Lin Kai Ting si al trainerilor si am practicat zilnic exercitiile de Qigong acasa si la sala. Rezultatele nu au intarziat sa apara. Cu toate ca am 70 de ani, nu iau niciun fel de medicament. Ma simt foarte bine, iar problemele cu colecistul si sinuzita au disparut”.
Anamaria Molnar a fost indrumata spre Qigong de un medic clujean
“Am fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida. Practic Qigong din luna februarie 2011 la recomandarea doctorului meu curant de la Spitalul Militar din Cluj. Ii multumesc din suflet pentru ca mi-a indrumat pasii. La scurt timp de cand am inceput sa practic, durerile cumplite pe care le aveam au incetat ca prin minune. Recomand din tot sufletul tuturor celor care sufera de vreo boala sau celor care vor sa-si mentina tonusul si sanatatea sa practice Qigong”.
A invatat sa lupte cu boala
Cornelia Manu a fost diagnosticata cu cancer la san si cu ceva timp in urma a avut a doua operatie. A fost indrumata spre sala de parctica si ulterior a urmat un microcurs de Qigong. Starea ei  s-a schimbat in bine, a capatat incredere si putere.
“Din persoana care eram, usor apatica, cu multe probleme de sanatate, am inceput sa ma schimb, pe masura ce mergeam la sala. Veneam acasa mai bine dipusa, mai increzatoare in fortele mele, si din omul deprimat diagnosticat cu cancer am devenit optimista, luand viata asa cum este< cu bune si cu rele. La inceput practicam exercitiile fara sa tin cont de activitatile mentale, desi trainerii subliniau acest lucru de fiecare data. Apoi am inceput sa constientizez ceea ce fac< ce activitate mentala am, cum sa respir si incet-incet am reusit sa ma simt din ce in ce mai bine. Am devenit mai mobila, pot sa-mi misc bratul cu usurinta, iar durerea din zona sanului a disparut, impreuna cu umflatura. La controalele periodice de la oncologie, doctorita a constatat ca markerii tumorali se mentin in limite normale. Ceea ce este deosebit pentru mine este increderea pe care am castigat-o alaturi de colegii mei de la sala, stiu ce am de facut pentru a lupta cu boala, cum sa-mi inving teama”.
Ce este Qigong-ul?
Poza de grup - practicanti QiGong
Poza de grup - practicanti QiGong
Avand originea in China, cu o vechime de peste 7000 de ani, Qigong poate fi definit ca un ansamblu de practici ce au ca scop intarirea organismului, cresterea vitalitatii, obtinerea unei stari optime de sanatate, atingerea longevitatii si dezvoltarea capacitatilor latente ale fiintei umane. Pe scurt, Qigong ar putea fi tradus prin maiestria energiilor.
Practica Qigong include o mare varietate de tehnici, posturi statice sau exercitii dinamice, cu miscari line si armonioase ale corpului, combinate cu modalitati specifice de respiratie si concentrare mentala. De asemenea, Qigong include numeroase forme de meditatie si exercitii de relaxare. Indiferent de varsta, sex, religie, statut social sau conditie fizica, practicantii autentici de Qigong au in comun permanenta preocupare pentru cultivarea armoniei in viata.
Peste 100 de milioane de oameni practica Qigong
Cateva din efectele imediate ale practicii de Qigong sunt< reducerea nivelului de stres, cresterea vitalitatii si a tonusului general, cresterea imunitatii, imbunatatirea functiilor respiratorii, a circulatiei sangvine si limfatice, a digestiei etc. Practica perseverenta conduce la echilibru si armonie in corp, minte si spirit, creand o atitudine pozitiva, tonica si stabila, precum si o constanta bucurie de a trai.
Qigong se bucura de o mare popularitate atat in China, cat si in intreaga lume. Se estimeaza ca mai mult de 100 de milioane de oameni de pe intreg mapamondul practica Qigong. In trecut, aceste tehnici erau considerate secrete si predate in forma lor integrala doar unui numar restrans de discipoli merituosi. Acum, prin intermediul unor maestri care doresc sa le daruiasca oamenilor aceste invataturi, ele sunt la indemana celor care vor sa aduca o schimbare in bine a vietii lor. “Incerc sa-i ajut pe oameni sa traiasca in sanatate si armonie”, spunea maestrul international Lin Kai Ting, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Informatia Zilei, cu cativa ani in urma.
Maestrul Lin Kai Ting
Maestrul Lin Kai Ting
Maestrul Lin Kai Ting
Maestrul Lin Kai Ting   s-a nascut in Beijing, China, in anul 1958. Din frageda copilarie a practicat artele martiale chinezesti. Din anul 1978 a inceput practica Qigong, sub indrumarea unor maestri renumiti cum ar fi Li Jing Feng, Pang He Ming, Yan Xin sau Zhang Hongbao. De-a lungul anilor, maestrul Lin Kai Ting a studiat toate cele cinci stiluri traditionale de Qigong< taoist, confucianist, budist, medical si pe cel al artelor martiale. Maestrul Lin Kai Ting este absolvent al Institutului de Medicina si Farmacologie Traditionala Chineza, al cursurilor post-universitare – sectia Tuina (masajul terapeutic chinezesc), dar si al Facultatii de Turism a Universitatii din Beijing. In anul 1992, maestrul Lin Kai Ting este invitat pentru prima data in Romania, pentru a tine o serie de conferinte avand ca subiect Qigong. Datorita numarului mare de participanti, maestrul a fondat o veritabila scoala de Qigong, scoala Qilingong, dedicandu-si timpul predarii tehnicilor si raspandirii principiilor de moralitate universal valabile, ce stau la baza Qigong-ului.
Succesul cursurilor maestrului Lin Kai Ting a depasit granitele Romaniei, maestrul fiind invitat sa tina prelegeri similare in Bulgaria, Irlanda, Norvegia, Italia si Statele Unite ale Americii.
Asociatia de Qigong Baia Mare
Asociatia de Qigong Baia Mare, “QilinGong”, a fost fondata in anul 2001 de cativa practicanti de Qigong care au inteles cat de valoroasa este aceasta metoda. Qigong, insa, este prezent in Baia Mare inca din 1996, cand a avut loc primul curs cu maestrul Lin Kai Ting.
“Pentru noi toti, cei care am fondat asociatia, Qigong a avut o influenta pozitiva si am dorit sa aratam si altora ce inseamna o viata armonioasa. Dorinta noastra a fost de la inceput sa ii ajutam si pe altii sa isi schimbe viata prin Qigong. Si pot spune ca in numeroase cazuri am reusit. Aceasta metoda este foarte buna pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca atat corpul fizic, cat si starea psihica, pentru ca prin aceste tehnici se produce o armonizare intre fizic si psihic si efectele apar pe negandite”, spune Oana, secretarul asociatiei.
“Va indemn sa va luati viata in maini si sa deveniti cu adevarat fericiti!”
“Indemnul meu pentru toti cei care citesc acest articol este urmatorul< nu asteptati ca mintea si corpul dumneavoastra sa intre in avarie. Trebuie sa ne ingrijim de corp si de minte inca din tinerete, nu trebuie sa asteptam sa ne imbolnavim sau sa traim o viata nefericita. Toti trebuie sa ne cautam calea care ne duce spre pace si fericire si trebuie sa facem din asta scopul vietii noastre, pentru ca odata ajunsi acolo, si chiar parcurgand aceasta cale, ii vom putea ajuta si pe altii. Una dintre aceste cai este Qigong. Va indemn sa va luati viata in maini si sa deveniti cu adevarat fericiti!”, este mesajul Oanei.

Programul salilor de practica
Trainerii Asociatiei Qigong din Baia Mare organizeaza periodic microcursuri de initiere in tehnicile de Qigong si, ca o noutate, incepand cu acest an, vor preda metode si tehnici de autovindecare, inclusiv prin meditatie.
Practica la sala se desfasoara in zilele de marti si vineri, intre orele 18.00 si 20.00, la Sala Millennium (strada Vasile Lucaciu nr. 2) din Baia Mare. Ea se realizeaza cu traineri instruiti de maestrul Lin Kai Ting si care de doua ori pe an sustin examene severe.
Sursa articol: link

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts